Nyheter
BIOGASS PÅ VEI: Vekst i bruk av biogass på norske veier, viser tall fra SSB.
Foto NLF – Jon Terje Hellgren Hansen

 

Bruk av biogass er firedoblet siste ti år

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at forbruket av biodrivstoff og biogass har firedoblet seg siden 2010.

INGA RAGNHILD HOLST

Bruk av biogass og biodrivstoff utgjorde 5,6 prosent av alt drivstoff brukt på norske veier i 2019.  Biogass og biodrivstoff til veitransport steg med henholdsvis 29 og 27 prosent fra året før. Flere av medlemsbedriftene i Norges Lastebileier-Forbund  har nå tunge kjøretøy som går på biogass.

–  Transportnæringen er definitivt med i trenden mot nullutslippssamfunnet. Biodrivstoff er ett av flere nullutslippsdrivstoff vi vil se en vekst av fremover. Norges Lastebileier-Forbund er veldig positive til alt som kan bidra til å redusere den miljø- og klimaskadelige belastningen på samfunnet. Samtidig er det nødt til å være økonomi i det for våre medlemsbedrifter, da godstransportbransjen kan ikke ta hele regningen. Vi må se på hele livsløpsregnestykket, det vil si ikke bare driftskostnader, men også kostnader knyttet til innkjøp, avskrivinger og lignende må medregnes, sier administrerende direktør Geir A. Mo i Norges Lastebileier-Forbund til overdog.no/stagebiogassbransjen.

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Stage Biogassbransjen

Pia sier noe viktig til folket

Pia Farstad von Hall, Biogass Norge
Pia Farstad von Hall

Her kommer et innlegg fra noen

Ragnhild Borchrevink, Veas
Ragnhild Borchgrevink
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder